måndag 7 januari 2013

Frukostbullar!

Vill tipsa om dessa goda frukostbullar!


Morotsbröd—20 st
Dessa går utmärkt att frysa!
25 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 dl solroskärnor
½ dl linfrö
½ msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelfullkornsmjöl
1 uppvispat ägg
Solroskärnor
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Häll ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs. Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och forma till bollar. Lägg bollarna på en smord plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer: