lördag 18 december 2010

Saffranskaka a la Leila




Färdigt på: 45 min
Ingredienser
Till 1 kaka:
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl mjölk
0.5 0.5 g saffran
1 1 msk ljus rom
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

Kan varmt rekommendera den här goda kakan. Mums! I förmiddags köpte vi gran och nu ska den pyntas och sen ska det fikas. Ikväll gör vi pizza tillsammans och provar den hemmagjorda pizzasalladen jag gjorde i förrgår. Familjekväll, mys!

Inga kommentarer: