onsdag 16 september 2009

Filosoferar fritt...

Just nu rullar allt på i ett väldigt tempo. Jag har svårt att hinna med. Det känns som det är måndag & fredag jämt. Jobb, lämna och hämta barn, mat, träning. Minuterna blir till timmar som blir till dagar som blir till en vecka. Helt plötsligt är det fredagkväll. Och innan man hinner fundera på vad som händer i helgen så är det måndagmorgon igen. Ibland undrar jag vad livet går ut på. Är det detta eviga "jagande" från grej till grej som är tanken och meningen med livet? Är det verkligen tanken att tiden man har med sina allra närmaste ska vara SÅ begränsad. Nu pratar jag inte om att jobba heltid eller deltid utan mer i allmänna ordalag. Men..that's the way it is...Jag tror helt enkelt att det gäller att ta tillvara tillfällena, stunderna och dagarna. Leva i nuet. Inte alltid längta till något annat. Och göra saker för sin egen skull och inte acceptera och säga ja till saker som man egentligen inte alls tycker känns okej. Lev livet!

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Du är klok! Och du har så rätt i det du säger. Är det verkligen det där ekorrhjulet som är meningen?

Anonym sa...

Mmm känner verkligen igen det där. Kan kännas oerhört fustrernde i bland.
Kram Lina

Sara sa...

Visst är det så. Det gäller verkligen att stanna upp och försöka ta tillvara på de små sakerna. Den där vardagliga stressen kan ju få vem som helst att bli galen. När man känner att man inte alls hinner med nånting.
Sen känns det alltid lite värre just vid omställningar, som nu när du precis börjat jobba igen. Då blir man mer medveten på nåt vis.
Och att säga nej till saker som man egentligen inte vill göra är nog jätte viktigt. Prioritera sånt som är viktigt och som man själv tycker är roligt! Som ger energi!