onsdag 7 januari 2009

En glad och solig dag!

Vilken fin vinterdag vi har idag! Solen skiner, det är några få minusgrader och det är SNÖ. Förmiddagen gick således åt till lite utelek, skönt! Viggo är pigg och kopporna har börjat torka in. Pulka och att gräva i snön och kasta den på mamma fick honom att skratta högt!

Viggo har för vana att när han vaknar på morgonen komma och lägga sig i vår säng. Nu när Robban har vatt hemma har han legat hos honom. Säkert mkt beroende på att han ligger närmst Viggos dörr och är det första han ser när han kommer ur sitt rum. Imorse var dock inte Robban där..eftersom han ju börjat jobba igen..Viggo tittade en stund sen konstaterade han: "pappa lagar ford" varpå han kröp ner hos mig istället. Puss mamma, sa han oxå fick han en puss. En till. Puss. En till. Puss. Jag älskar mamma, sa han och sen gick vi ner och mös i soffan. Kan en dag börja bättre?

På tal om prat så babblar Viggo i princip oavbrutet! Jag skrattar gott åt honom för emellanåt låter han så lillegammal när han använder våra uttryck. Som igår tex. Innan vi skulle upp och vila middag slog han sig och samtidigt började Ellen bli jättetrött och gnällig. Viggo grät och mitt i alltihopa säger han: Dina älsklingar gråter mamma. *ASG* HUR lätt är det att hålla sig allvarlig då? Det lät ju hur kul som helst ju. Annars funderar han på det där med vem som är tjej respektive kille nu. Han funderar överhuvudtaget mkt just nu och det är kul och ibland svårt att hänga med i svängarna!

Ellen sover fortfarande bara små korta snuttpass på en halvtimme om dagen. 3 sådana brukar hon hinna med. Och hon äter fortfarande en gång/natt. NÄR ska hon sluta med det? Någon som har nåt bra tips för att vänja av henne? Gäsp! Annars är hon som vanligt glad för det mesta men hon börjar bli lite irriterad på att inte kunna ta sig nånstans när hon ligger på golvet! Men det kommer väl!

1 kommentar:

Pernilla sa...

Vi kanske ska boka in en fika snart så vi kan diskutera våra ickesovande och nattätande barn? Kasper är precis likadan!

Kram!