onsdag 24 juni 2015

Att få sig en tankeställare

Jag brukar försöka hålla bloggen positiv och inte för "personlig" eller detaljrik eller hur man nu ska uttrycka det. Idag hände dock något obehagligt som fick mig att ta en funderare på saker och ting. Jag tror jag fick mitt livs första ångestattack i morse. Alltså kroppen reagerade rent fysiskt på stress och negativa upplevelser. 

Det senaste året har varit en riktig berg-och dalbana både rent privat, har man barn med svårigheter blir tillvaron stundtals "för mycket", jag var sjukskriven ett par veckor pga stress och man funderar och oroar sig mycket. Dessutom har våra helger varit fulla av 2-3 grejor i 1.5 månad..

På jobbet har det också varit extremt mycket både i höstas och hela våren fram tills nu. Pressen på jobbet har minskat på ett sätt men nu har vi istället ett sommarschema som är helt tokigt och vi har lite personal när vi har mycket barn osv. Jag älskar mitt jobb men stundtals blir det overload även där. 

Jag tycker oftast att jag är stresstålig men tydligen var gränsen nådd. Jag vet själv att jag snurrat till saker och ting sista tiden. Imorse sa det poff: allt kändes ok när jag vaknade och gick upp men när jag kom ner med mobilen och läst ett långt känslosamt sms blev allt "svart". Jag blev yr, mådde illa och huvudet kändes "varmt". Jag fick sätta mig ner flera gånger och jag var helt övertygad om att jag hade blivit allvarligt sjuk och var beredd på att kalla på Robban. Efter några minuter gick det dock över och jag käkade frukost och så som vanligt och körde till jobb. Berättade för en nära kollega och hon var helt övertygad om att det var en ångestattack eftersom hon haft exakt samma själv. Ikväll ringde jag 1177 och berättade vad som hänt och de lät också ganska övertygade om att det var just en ångestattack. Fy! Hoppas jag aldrig mer behöver uppleva något liknande igen. Det utlöses tydligen ofta av stress...Så nu är det dags att tagga ner lite och försöka att "bara vara". Helgen kommer att bli en riktig familjehelg, det ser jag fram emot! ❤️ Nu blir det soffläge, är fiskeänka ikväll, har laddat upp med jordgubbar, bigarråer, kvarg och nötter, bästa sommarfeelingen!
Min fina klematis som Jenny planterade här förra sommaren när vi var på semester!1 kommentar:

Ditte sa...

Var rädd om dig Anna ❤️❤️