söndag 11 januari 2015

2015

2014, och speciellt hösten, var som sagt en tuff tid. Vissa saker kryper in i själen på en hur bra stöttning man än har omkring sig. När det kommer till ens barn så är skalet man har sällan tillräckligt tjockt när något händer. Nu har det dock vänt och jag ser med tillförsikt fram emot 2015! 

Jag ser, på både instagram och FB, en massa nyårslöften kring än det ena och än det andra men framförallt kring mat och träning. Jag är så glad att jag inte är där. Glad att jag redan hittat en livsstil som passar mig (och de flesta egentligen, tror jag, om man inte är sjuk på något vis). Bra mat, inga konstigheter, och träning. Den här veckan kom jag äntligen igång med styrketräning igen. När jag fick den där stressperioden sa läkaren till mig att bara gå ut och gå. Så det gjorde jag. Under två månader var jag bara ute och gick, körde lite zumba och lite lättare styrka hemma (efter ett tag..). Jag la aldrig av helt. Och jag åt bra mat. DET är skillnaden, det är det som är att ha hittat en livsstil som fungerar. Ibland kommer livet emellan och man kan inte göra allt man vill. Därför tror jag inte på dieter eller förbud. Jag äter det jag vill, när jag vill. Bra mat nästan alltid, vid speciella tillfällen (jul och nyår exempelvis, men inte allas födelsedagar och alla andra tillfällen man kan hitta) något annat. Slentrianäta gör jag inte längre, äter inte godis/choklad/kakor på jobb om det råkar stå där (vilket det gjort hela december) eller på kalas om det inte är något jag är riktigt sugen på. Helt enkelt för att jag oftast inte är sugen, mätt och nöjd på annan, bättre mat. Vanlig mat när jag är bortbjuden är inga problem. Jag vet att detta låter pretto och det verkar störa ibland att man inte tar. Men jag har lärt mig att inte bry mig, ha!

Och som jag saknat gymmet, det är så kul att vara igång igen. Nu hoppas jag att jag får ha ett flow i livet i stort så att allt kan funka! Så några löften, förutom att ta hand om mig själv, har jag inte. Och det är så sant: för att orka vara en, glad och pigg fru/mamma/vän/kollega måste man först må bra själv!


Saker som hjälper mig att göra rätt val är exempelvis att lägga fram träningskläder i god tid så man nästan snubblar över dem!


Jag gör alltid "matlådor" kvällen/några dagar innan. Har med sallad m bönor och keso till lunchen och kvarg m bär till fm-fikan i princip varje dag. Så blir det inte att det hoppas över en stressig morgon! Förberedelse alltså!

Idag blev det en PW på en knapp timme ihop med grannen, skönt! Styrka imorgon! Idag har jag mest tagit det lugnt, förberett inför barnens skolstart imorrn och småpelat här hemma. Gått omkring i bekväma kläder!


Nu väntar jag på mannen som är ute på PW han med, sen blir det film och gofika! (Bär, kvarg och nötter, tröttnar aldrig!)


 Just nu sörplar jag Ramlösa, har blivit en ny last. Ha en skön söndagskväll!Inga kommentarer: