måndag 13 oktober 2014

Höst-helg i Göteborg


När vi varit iväg på saker har vi verkligen haft tur med vädret, så även denna gång när jag och Ellen var i Göteborg!
Efter en tidig morgon och två och en halvtimmes tågresa var vi på plats i favoritstaden. Jag älskar Göteborg!
Det var ju kanelbullens dag och var firas den bäst om inte på Haga och café Husaren, där världens största kanelbulle finns! Haga är gudomligt! Ellen tyckte dock att det var en smula jobbigt att promenera dit. 
En tur med paddanbåtar och en sväng på stan hann vi också med innan vi checkade in på Scandic Europa som ligger på Nordstan. Bad i deras pool och mys på rummet. Ellen var så trött så hon somnade i sängen dock..:-/
Det blev en smula jobbigt att få liv i henne för att komma iväg på restaurang sen...
Men såsmåningom åt vi goda tapas innan vi gick tillbaka till hotellet och åt godis och tittade på tv. Mysigt!
På söndagen blev det god hotellfrukost och sen utcheckning. Efteråt begav vi oss till Alfons Åbergs kulturhus, en så mysig upplevelse. Själva huset och leksakerna ska man nog inte vara äldre än Ellen för, men experimentverkstaden var fantastisk och mitt i prick!
Hur kan man få en plåtburk att stå på sned och varför kan man dra bort duken och få tallrik och glas att bli kvar på bordet? Kul! Extra kul att det hela började med en komisk pjäs som fångade barnen. 
Lunch och fika på ett av favorit-fiken innan vi satte oss på tåget och begav oss hem. En ljuvlig helg, så mysigt och värdefullt att få rå om varandra och mysa tillsammans bara vi två!❤️

Inga kommentarer: