söndag 18 augusti 2013

Äppelpaj med nöttäcke



God äppelpaj
4 dl nötter (jag hade mandel, cashew och valnötter)
2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
2 msk agarvesirap
150 gram smör

Äpplen
Agarvesirap

1. Skala och skiva ner äpplena i smord form, ringla över 2 msk agarvesirap.
2. Kör nötterna i matberedaren med kniv t lagom stora bitar. 
3. Lägg i kokos och vaniljpulver och blanda snabbt.
4. Klicka i smöret i mindre bitar och tillsätt agarvesirap
5. Bre smeten på äpplena och grädda 20-30 minuter i 225 grader. Nötterna får färg ganska snabbt så lägg på folie sista stunden om det behövs.
6. Servera med vaniljgrädde (grädde med vaniljpulver), vaniljsås, glass eller liknande!

Här hemma fick den gott betyg, barnen har kompisar hemma och samtliga fyra barn åt till fikat nu i eftermiddag!

Inga kommentarer: