torsdag 27 september 2012

Tonfisklåda

Detta åt vi ikväll och det rekommenderar jag å det varmaste! När jag växte upp kallade vi den här rätten för Lottelåda eftersom mammas kompis som vi fått receptet av heter Lotte! :-) Här kommer receptet!

1. Koka ris i vatten, spad av svamp och sparris. (kolla mängden vatten på rispaketet och byt ut en del av vattnet mot spadet) Jag hade i en skvätt curry i vattnet också. Lägg riset i en ugnsform.

2. Bred valfri mängd tonfisk på riset, samt svamp och sparris.

3. Vispa  2 äggulor med 1 dl majonnäs.

4. Vispa 1 dl grädde, blanda med majonnäs- och äggblandningen.

5. Vispa 2 äggvitor till skum och blanda med grädd-, ägg- och majonnäsröran. Bred på riset/tonfisken.

6. Riv ost över, sätt in i ugnen 225 grader tills gratängen fått färg, ca 20-30 minuter.

7. Ät! Sallad är gott till! :-)


Inga kommentarer: