onsdag 8 augusti 2012

Hej på er!

Idag har vi haft en finfin dag! Jag började med morgonpromenad med bästa grannen..de promenaderna är lika mycket terapi och snacka skit som motion, trevligt! Efter frukosten lekte Viggo med en kompis medan Ellen och Robban handlade lite nödvändigheter..och jag...jag krattade lite i rabatten när killarna lekte ute annars gled jag mest omkring..;-)


På eftermiddagen besökte vi Tykarpsgrottan

Det är egentligen en utgrävd kalkgruva där man kunde hitta fossiler, spännande!

Guiden visade platsen som delar av Ronja Rövardotter är inspelad på..extra spännande just nu eftersom vi precis besökt ALV! Dessutom har barnen både sett filmen och LEKT den senaste tiden...
Det var mörkt och trångt där inne. Men ganska mysigt! Barnen gick en annan väg ut genom tomtehålan. Där skulle de önska sig något av Tomten och sedan vara snälla fram till jul..:-/ Viggo förkunnade sen att han hade önskat sig ett tv-spel..sen när vi kom hem ville han hjälpa mig med diverse saker, allt för att vara snäll, som han sa "annars försvinner önskningen". Han e för go!

Innan vi åkte hem hängde barnen på lekplatsen och vi tog en kaffe på caféet. Mysigt!

När vi kom hem lagade vi räksoppa med vitlöksbröd, på barnens begäran! Såå gott är det. Till dessert blev det dessa sötasliskiga saker från Gräddbullerian...Ser godare ut än vad de var i ärlighetens namn. Hallon var bäst, med mörk choklad runt om. Det andra var bara sött..brrr!

När kaffet rann ner hade barnen brottning a la Gladiatorerna med utmanare Ellen och gladiator Viggo! Underlag i form av typ alla täcken och filtar som finns i hela huset..;-) Just nu leker barnen ofta väldigt bra ihop. Visst tetas och retas de också men oftast fungerar det väldigt bra. Roligt nu att det inte skiljer så mycket på dem i ålder. Även om de "egna" kompisarna blir allt viktigare så har de ändå alltid varandra...


Så här ser man ut om man håller länge i samma gräddbulle...hehe.

2 kommentarer:

Tessa sa...

Ser ut som en underbart! Längtar! Kram

Anonym sa...

Ni tycks åter haft en fin dag.
Efter att "änglarna" ätit gräddbullar, ser det ut som att det blir duschen innan det blir ny lek. Härligt.
Kram/Kerstin