
Chokladcheesecake...denna måste ni prova. Så himla god. Jag har gjort den två gånger och andra gången gjorde jag halva smeten med vit choklad och andra hälften med mörk 70%ig choklad. Tog även lite mer digestive andra gången! Mums! Här kommer receptet!
4-8 pers
3 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
200 g mörk choklad, grovhackad
6-8 digestovekex
Smält chokladen.
Separera äggvitor och gulor, båda ska användas.
Vispa äggulor och socker.
Vispa ner osten i äggsmeten och blanda försiktigt i lättvispad grädde med en slev.
Blanda i den smälta chokladen under omrörning.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner försiktigt i smeten.
Mixa kexen grovt.
Klä en kak eller brödform med plastfolie och häll i hälften av digestivesmulorna. Häll på smeten och avsluta med resten av kexsmulorna. Täck med plastfolie och ställ i frusen i minst 5 timmar. Servera med bär.
2 kommentarer:
Var det den vi åt senast vi var hos er? Den var supergod! Ska vi baka lussekatter ihop i år? Kramis
Riktigt god!!!
Skicka en kommentar