tisdag 1 november 2011

Rekommenderas!



Chokladcheesecake...denna måste ni prova. Så himla god. Jag har gjort den två gånger och andra gången gjorde jag halva smeten med vit choklad och andra hälften med mörk 70%ig choklad. Tog även lite mer digestive andra gången! Mums! Här kommer receptet!

4-8 pers
3 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
200 g mörk choklad, grovhackad
6-8 digestovekex

Smält chokladen.
Separera äggvitor och gulor, båda ska användas.
Vispa äggulor och socker.
Vispa ner osten i äggsmeten och blanda försiktigt i lättvispad grädde med en slev.
Blanda i den smälta chokladen under omrörning.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner försiktigt i smeten.
Mixa kexen grovt.
Klä en kak eller brödform med plastfolie och häll i hälften av digestivesmulorna. Häll på smeten och avsluta med resten av kexsmulorna. Täck med plastfolie och ställ i frusen i minst 5 timmar. Servera med bär.

2 kommentarer:

Tessan sa...

Var det den vi åt senast vi var hos er? Den var supergod! Ska vi baka lussekatter ihop i år? Kramis

Robban sa...

Riktigt god!!!