söndag 2 oktober 2011

Frukostmuffins!



Dessa gjorde jag till frukost igår. Slängde även i lite krossade linfrön. Supergoda och nyttiga dessutom!

3 dl fiberhavregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
½ dl Arla® Smör-&rapsolja
1 dl Arla® mjölk
2 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kvarg, smör-&rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö ev över lite extra pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 13–15 min. Låt svalna.
Tips! Blanda de torra ingredienserna i en bunke på kvällen. Fyll på med resten av ingredienserna och grädda på morgonen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så goda:)// Ditte