söndag 20 juli 2008

Så ONÖDIGT!!!

Jag och Robban hade en mysig heldag på Center Syd med fika, shopping och så. När vi kom hem skulle vi laga mat, sitta och prata, äta i lugn och ro innan vi skulle titta på film. Så blev det dock inte!!

Dagen innan var Jeanette (grannen) här inne i ett ärende och berättade att hon sett ett par pojkar (som vi känner till) sitta på tomten intill (på denna tomt finns inget bostadshus utan de som bodde i vårt hus innan oss har kvar den tomten som "lekplats"och den ene pojken har alltså bott i vårt hus innan oss..)var uppe på ett uthus-tak och skjuta/kasta plommon/äpplen in på VÅRT uthus. Hon sa till dem men blev i princip ignorerad. Vad vi kunde se hade inget hänt på uthuset då..

När vi kom hem från Center Syd hade det dock hänt betydligt mer, tyvärr! Ett av våra största 3glasfönster på bostadshuset (för övrigt fönstret på Viggos lekrum) var sönderskjutet. De 2 yttre glasen var sönder på flera ställen och stora delar av rutan låg i rabatten nedanför. På fönstret syntes märken av bla. äpplen. Jag gick in till Jeanette och frågade om de sett någon där samma dag, men tyvärr hade dom inte varit hemma. Robban gick in till grannen på andra sidan..Jodå, de hade synts till där för bara en liten stund sedan. Granngubben gick in på andra tomten och där låg tre pojkar och tryckte! Som var SÅ skyldiga! De grät (nåja..2 av 3..den andra var mest likgiltig) och ångrade sig sååå. Till att börja med fick de plocka upp alla äpplen och sen fick vi hit deras föräldrar. Som ska betala självrisken så det slipper vi. Men iaf...Robban har varit ute ett par timmar och plockat glassplitter i rabatten..och då visade det sig att de inte bara haft äppelkrig som de påstått...han hittade en sådär 100 stenar också som de skjutit/kastat...Det ligger slangbellor på taket till uthuset på andra tomten. Jag är tacksam att innersta rutan höll..vill inte ens tänka på vad som hänt om den gått sönder och Viggo eller Ellen varit där. Är detta vanliga pojkstreck eller är det jag som tycker att det är lite väl häftigt att gå in på någon annans tomt, plocka deras äpplen och stå och skjuta prick på ett stort fönster..!!??? Pojkarna är i 10årsåldern..så de vet ju att det är fel. Den ene av dem har ju dessutom bott där..Men det kanske kan vara en bidragande orsak..han kanske inte alls ville flytta..Hur som helst, det skapar en massa jobb för oss, vi måste ringa runt till försäkringsbolag, till alla föräldrarna igen, till glasmästare..GGGRRR. SÅ onödigt!

1 kommentar:

Pernilla sa...

OJ! Vad trist! Och ja, så onödigt!! Det är väl lite värre än ett "vanligt" busstreck skulle jag vilja säga! Skönt iaf att ingen blev skadad och att ni slipper kostnaden för självrisk...